Appen na een eerste date. Wanneer?

Daten kan leuk, spannend, ongemakkelijk en een combinatie van al deze dingen zijn. Soms heb je geen idee hoe de ander de date heeft ervaren. Moet je wel of niet meteen een berichtje sturen? En wat zet je daar dan in als je hem of haar nog een keer wil zien? Wat kan het toch allemaal ingewikkeld zijn he? Help. Gelukkig ben ik hier om je te helpen. Hier een lijstje met handige tips, tricks en inspiratie voor digitaal contact na de eerste date.

Het eerste bericht

Je kunt wel hopen dat de ander als eerste een bericht stuurt, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon zelf doen. Laat hem of haar gewoon weten dat je een gezellige avond hebt gehad. Dat was toch ook zo? Het is geen huwelijksaanzoek, neem zelf dus het initiatief. Hup, dat kan jij.

Wanneer laat je iets horen?

Het is 2022 en we doen al lang niet meer aan 24 uur wachten. Dat was altijd al flauwekul. Heb je een leuke date gehad? Stuur gewoon een leuk berichtje als je thuis bent en in bed ligt. Je bent immers veilig thuisgekomen (een zeer belangrijke mededeling tenslotte) en je vond het supergezellig. Dan weet je ook vrij snel hoe de ander erin staat en dat is sowieso winst.

Waar moet je over appen?

Heb je even geen idee waar je met hem over moet appen? Ga dan verder over een onderwerp wat jullie tijdens de date besproken hebben. Denk aan dat leuke restaurant, die ene serie of een vakantie die op de planning staat. Dat helpt om jullie gesprek weer op gang te brengen en zo ontstaan er vast weer nieuwe openingen voor andere gesprekken.

Voorstellen om nog een keer op date te gaan

Is je nieuwsgierigheid gewekt of was er misschien zelfs al een vonk? Wacht dan niet te lang met het voorstellen van een volgende date. Ga dus niet eerst weer twee hele weken appen maar zeg gewoon dat het je leuk lijkt nog een keer af te spreken. Meestal voel je gelukkig wel aan of iemand nog een keer af wil spreken. En zo niet, on to the next. Nog genoeg leuke, andere matches waar je mee af kunt spreken – gelukkig.

Stuur geen drie miljoen berichten per dag

Als je date super enthousiast terug appt en het berichten dus juist aanmoedigt, dan is veel appen prima om te doen. Merk je dat iemand minder terug appt, overlaad hem of haar dan niet met een berichten en probeer een beetje rustig aan te doen. Je wil niet te gretig overkomen en de ander afschrikken. Gewoon lekker wachten tot die tweede date als je die al afgesproken hebt. Dan heb je in ieder geval nog genoeg te vertellen!

Volg je date op TikTok of Instagram

Je hebt deze accounts vast al gevonden tijdens de uitgebreide voorinspectie van de eerste date ;), maar na de eerste date kun je hem of haar openlijk gaan volgen op de socials. Ik zou wel even vragen naar zijn of haar Instagram en TikTok en dus niet uit jezelf plotseling gaan volgen. Ga ook niet overdreven veel op posts reageren, dat doen alleen stalkers en dat ben jij niet. Doseer het, hou het casual en hij of zij weet echt wel dat je interesse hebt. En geniet natuurlijk van een kijkje in het leven (en de geschiedenis) van deze toch best wel leuke persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *