Date niet geïnteresseerd? Dit zijn de signalen!

Het is zomer, de liefde hangt in de lucht en je hebt er helemaal zin in. Je swipet jezelf een ongeluk: in bed, in de bus en op de bank terwijl je tegelijkertijd het nieuwe seizoen van Stranger Things probeert te kijken.  Ahhh, eindelijk een leuk profiel. Hij ziet er leuk uit en heeft ook nog eens een goede bio. Dit moet jouw nieuwe zomerfling gewoon wel zijn. Er zit maar één ding op: hem/haar naar de goede kant swipen. 3…, 2…,1…, MATCH! Confetti, rode hartjes, taart, vallende sterren, achtergrondmuziek, alles. Oké, misschien is dat laatste wat overdreven, toch kan het soms wel zo voelen. Dat gevoel dat dit weleens héél erg gezellig zou kunnen worden. 

Jullie appen wat heen en weer en al snel komt de avond van de eerste date dichterbij. Je weet zelfs al wat je aan gaat doen. Op de fiets ernaartoe hoop je heel hard dat het een topavond gaat worden. Helaas loopt het allemaal iets anders dan je verwacht. Hij lijkt helemaal niet zo geïnteresseerd. Op de fiets terug naar huis vraag je jezelf af of het misschien aan jou lag. Twijfel die nergens voor nodig is als je dit lijstje – met 7 signalen dat je date niet geïnteresseerd is – van tevoren had gelezen.

1. Je date heeft het alleen maar over zichzelf

Bla di bla bla, bla bla di blaaa, bla bla di bla. Je date ratelt maar door en door en dan vooral over zichzelf. Heel leuk om meer over hem te weten te komen, maar jij bent er ook nog. Een beetje interesse in jou als persoon is wel zo fijn. Als je geen manieren hebt, doe dan in ieder geval alsof. En die verhalen over zijn werk zijn nou ook weer niet zó interessant dat je het daar een uur over wil hebben. Wegwezen!

2. Voor de date stuurt zij amper berichten en na de date hoor je niets meer

Een slecht teken. Of nou ja, een héél slecht teken. Het kan dat je date van tevoren erg druk is met werk/studie maar goed, een appje sturen kost nou ook weer niet meteen een half uur. Eerder, laten we zeggen, 30 seconden? Nu kan het zijn dat ze gewoon niet zo’n apper is. Prima, maar er is een verschil tussen helemaal geen contact, een beetje contact en heel veel contact. Als je na de date niets meer hoort, terwijl jij wel iets hebt gestuurd kun je het lekker laten gaan. Graag of niet hoor, ze mag wel een beetje haar best doen en het hoeft niet allemaal van jou te komen.

3. Hij lijkt gezelliger te doen tegen de knappe meid in de bediening

Je date zit tegenover je en sprankelt nou niet echt van de energie. Hij kijkt lang naar de kaart, is afgeleid, vraagt weinig en lijkt wel moe… tot die knappe serveerster voor zijn neus staat. Van het moe zijn is ineens heel weinig over. Vindt hij haar nou leuker dan jou? Dit is wel het laatste waar je op zit te wachten tijdens een date. Door naar de volgende. Misschien kan je nog even snel het nummer van die knappe barman regelen?

4. Ze is bezig met haar telefoon

Naarmate het eerste drankje er in zit pakt ze steeds vaker haar telefoon. Het begint als je zegt dat je even naar de wc gaat, en als je terug bent legt ze hem niet meteen weg. Het geluid van haar telefoon staat inmiddels ook aan. Tijdens het gesprek dat volgt, blijft ze soms naar haar telefoon grijpen als ze een appje krijgt. Het komt allemaal niet heel sociaal over en iets anders lijkt wel belangrijker dan jij. Dat is juist níet de bedoeling. Best wel onbeschoft ook.

5. Hij doet afstandelijk en is gesloten

Hij laat weinig los over zijn leven en zijn lichaamshouding is gesloten. Hij heeft zijn armen over elkaar, er is weinig oogcontact en er komt nauwelijks iets uit hem. Je begint jezelf af te vragen of je een date hebt met een persoon of met de Berlijnse muur. Was je nou maar een wijntje gaan drinken met je gezellige, bejaarde buurvrouw, dat is een stuk gezelliger!

6. Ze luistert niet naar je als je iets vertelt

Ze is al twee keer je naam vergeten en als je iets vertelt begint ze soms tijdens het gesprek uit te zoomen. Is ze nou aan het afdwalen? Je overweegt halverwege een zin het verhaal een bizarre, onmogelijke wending te geven, gewoon om te kijken of ze dit door heeft en erop reageert. Je weet niet wat er aan de hand is, maar hier heb jij in ieder geval geen zin in. 

7. Na een uurtje heeft hij het wel gezien

Jullie hebben één of twee drankjes gedaan en ineens is hij het gesprek aan het afronden en hij maakt aanstalten om te gaan. Voordat je het allemaal verwerkt hebt, kijk je tegen de achterkant van je date aan die de kroeg uitloopt. Tjeempie, zo erg was het allemaal toch niet? Je vraagt je af wat er mis is met hem, want het ligt in ieder geval niet aan jou.

Gelukkig zijn er genoeg dates die wél interesse in je hebben. Soms moet je er even flink voor swipen en het liefst kom je hem of haar natuurlijk op een feestje tegen, maar onthoud: er gloort altijd hoop achter de date-horizon. Gewoon lekker blijven swipen!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *