Grootste afknappers op eerste date

Ze zeggen weleens dat een vrouw binnen 90 seconden weet of hun date een potentiële partner is. Mannen hebben hier ongeveer 5 minuten voor nodig, die zijn nu eenmaal wel vaker iets trager van begrip. Hoelang je er ook voor nodig hebt om dit soort belangrijke, en nogal levensbepalende conclusies te trekken, daten blijft voor beide partijen toch altijd een soort russian roulette. Het is maar afwachten of het in echt wel klikt en de date aan jouw – misschien iets te hoge – verwachtingen voldoet.

Maar goed, daar zit je dan op die eerste date, licht ongemakkelijk tegenover elkaar. Je hebt alle moed verzameld, het jachtseizoen is geopend. De avond is nog jong, het kan twee kanten op en hopelijk is dat de goede. Zolang hij of zij het volgende maar niet doet. Hier komen de 5 grootste afknappers op de eerste date van deze ervaringsdeskundige.

1. Je date lijkt niet op zijn of haar foto’s

Het uiterlijk is niet alles maar laten we er niet omheen draaien: op datingapps swipe je mensen niet de goede kant op omdat je ziet dat ze zo’n fijn karakter hebben of omdat het sterrenbeeld je aanspreekt. Iemand veroordelen op zijn uiterlijk is niet aardig, maar jezelf knapper voordoen met die foto’s van een vakantie in Griekenland ook niet. We weten ook allemaal dat je kaal bent als je op elke foto een pet of muts draagt. En wees niet bang om er een foto bij te doen waar je helemaal op staat. Zorg ervoor dat de verwachtingen op basis van je profiel kloppen met de realiteit. Als iemand aan het begin van de date meteen een gevoel van teleurstelling heeft, is het heel moeilijk de date om te draaien naar iets positiefs.

Als iedereen er nou gewoon voor zorgt dat hij of zij – dik of dun, oud of jong en kaal of niet kaal – op zijn foto’s lijkt kunnen we deze afknapper achter ons laten. Een #win voor ons allemaal.

2. Je date doet onnodig onaardig tegen het horecapersoneel

Ik let er zelf (onbewust) altijd op hoe iemand personeel behandelt. Dit kan in winkels zijn, in het theater of bijvoorbeeld in een restaurant. Het zegt veel over die persoon. Kijkt hij of zij op anderen neer, is hij of zij beleefd of juist ongeduldig? Ik heb weleens een date gehad die – naarmate het alcoholpromillage van zijn bloed steeg – met zijn vingers knipte naar een serveerster omdat hij meer bier wilde. Afknapper! Fijn als je date andere mensen gewoon met respect, en niet als voetveeg, behandelt.

3. Je date toont geen interesse en stelt weinig vragen

Heel leuk al die interesse vanuit jou in hem of haar, maar het is natuurlijk wel zo gezellig als die interesse van twee kanten komt. Heb je weleens gehad dat je terug op de fiets zat en dacht: volgens mij ben ik amper aan het woord geweest? Prima als iemand over zichzelf praat maar ook fijn als er ruimte is voor jou. Ik heb weleens een berichtje van iemand gekregen dat hij zich achteraf een beetje schaamde omdat hij de hele tijd had gepraat. Dat vond ik best dapper en charmant. Je kunt namelijk ook niets sturen en nooit meer iets laten horen. Helaas bleek het na de tweede date toch echt geen match. Dat had hier overigens niets mee te maken.

4. Je date kijkt vaak op zijn of haar telefoon

We weten allemaal dat we te veel op onze telefoon zitten. Je gemiddelde schermtijd is nou niet meteen iets wat je tijdens een eerste date graag aan de klok wil hangen, en gelukkig hoeft dat ook niet. In het moment zijn en alle aandacht voor elkaar hebben is het minste wat iemand kan doen. De telefoon mag dus op stil. Natuurlijk wordt er even snel naar gegrepen als iemand naar de wc gaar. Even die vriendin appen om te laten weten of het wat is. Dit doen we allemaal toch? – maar iemand die elke keer zijn telefoon pakt terwijl je tegenover hem zit, heeft overduidelijk geen interesse. Next.

5. Je date maakt seksistische opmerkingen

Ik denk dat ik namens elke vrouw op deze aardbol spreek als ik zeg dat we dit allemaal weleens hebben meegemaakt. Je date wil te graag, gaat te snel en het is overduidelijk dat hij maar uit is op één ding. Misschien was de zin bij jou ook nog wel gekomen, maar omdat de persoon tegenover je geen geduld heeft en het nogal lomp en bot aanpakt, is de kans precies 0% dat er nog iets gaat gebeuren. Wanneer jij zegt dat je op zonvakantie gaat, zegt hij bijvoorbeeld dat hij heel goed kan visualiseren hoe je er in bikini uitziet. Ugh. Cringe. Nope. Te vroeg mister, dit gaat echt niet meer gebeuren vanavond. Mogen wij de rekening?

Zijn er nog meer afknappers? Absoluut. Er zijn er nog wel 100. Of misschien wel 1000. Het is natuurlijk voor iedereen anders en super persoonlijk. Zo zijn er veel vrouwen die op lelijke schoenen en een slecht gebit afknappen. Ook vinden ze het vaak lastig om te klikken met iemand die zijn emoties niet toont. Mannen knappen dan weer vaker af op vrouwen die roddelen, over hun ex praten en geen mening hebben. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat vooral belangrijk is, is om niet een ellenlange lijst met afknappers te hebben. Anders vind je die leuke partner namelijk misschien wel nooit.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Ervaringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *