Tips om een tweede date af te wijzen

Afgewezen worden is niet leuk, maar iemand afwijzen kan anders ook verdomd lastig zijn! Soms heb je een date waarmee het ‘gewoon’ wel gezellig was. Niet meer en niet minder. De date zag het wel zitten, maar zelf vind je dat er tijdens een eerste date wel iets meer spark moet zijn. Met je oma is het immers ook ‘gewoon’ gezellig. Het kan daarom best weleens voor komen dat je iemand af moet wimpelen. Hoe doe je dit nou op een respectvolle manier? Een overzicht van 8 tips die je waarschijnlijk goed kunt gebruiken om een tweede date af te wijzen. Hier komen ze!

1. Wees niet pro-actief na de eerste date

Zodra je thuis bent, stuur je dus niet vanuit jezelf dat je een gezellige avond hebt gehad. Hopelijk stuurt je date ook niets naar jou en vergeten jullie vanzelf elkaars bestaan. Idealiter lost het zich dus vanzelf op. Fingers crossed dat je geen appje hebt zodra je wakker wordt…

2. App niet te snel en enthousiast terug

Geef vooral NIET de indruk dat je hoteldebotel bent. Wees niet te enthousiast door meteen terug te appen en je halve dag met hem of haar door te nemen. Wees lekker traag in het digitale contact. Stel weinig vragen terug en geef alleen antwoord op het hoognodige. Is dit aardig? Niet per se. Maar hopelijk stopt je date dan met appen en op die missie zijn we tenslotte.

3. Doe iets waarvan je weet dat je date het belachelijk vindt

Tijdens de date heb je vast voldoende informatie gekregen over wat hij/zij niet leuk vindt aan personen. Doe hier iets mee! Maak het groter, deel het op je insta en bid tot God dat dit voor een dermate grote afknapper zorgt dat je nooit meer iets van deze persoon hoort. Krijg je een block op insta? Goed gedaan, je bent geslaagd en mag trots op jezelf zijn.

4. Zoen met een scharrel en leg dit vast

Je hebt vast nog ergens een behulpzame scharrel die je wel even op kunt laten duiken voor eigen gewin. Leg hem of haar uit wat de situatie is en dat je met spoed hulp nodig hebt. Je scharrel is vast zo sociaal dat hij/zij wel even wil helpen met een romantische foto voor insta story. Desnoods koop je hem of haar om met geld. Wat moet, dat moet en geld speelt hierbij geen rol.

5. Verdwijn

Verander je username op TikTok en Insta en neem een ander nummer. Je bestaat niet meer. Kan je date je toch nog traceren? Bloedirritant. Overweeg een emigratie naar het buitenland en verander ook meteen je voornaam.

6. Doe alsof je een relatie hebt

Deze lijkt op tip 4 denk je nu, maar schijn bedriegt. Stuur een bericht vanaf je eigen telefoon maarrr doe alsof dit verstuurd is door iemand waar jij een relatie mee hebt. Vraag wie hij is en waarom deze persoon met je aan het appen is. Verwarring alom. Genoeg om iemand voor altijd af te laten knappen. Niemand houdt namelijk van vreemdgangers. 

7. Stuur na een paar dagen een Tikkie

Stuur een Tikkie voor de date. Ook al heeft de ander betaald. Maakt jou het uit, gewoon doen. Misschien levert het je nog wat op aan euro’s en hopelijk vindt je date je zo gierig (of debiel) dat hij of zij je nooit meer hoeft te zien. Een win!

8. Wees gewoon eerlijk

Ze zeggen weleens dat eerlijkheid het langst duurt. Zelf denk ik dat dit niet waar is, maar het werkt wel het lekkerst voor beide partijen. Vergeet dus alle tips hierboven en zeg heel duidelijk, op een positieve manier, dat je het gezellig vond maar een tweede date niet ziet zitten. Hou het bij jezelf en wacht vooral niet te lang, dan wordt het alleen maar lastiger. Dingen kunnen maar beter snel duidelijk zijn. Kunnen jullie allebei on to the next en je hoeft ook niet meer helemaal te emigreren. Scheelt weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *