Hoe te flirten op een datingapp?

Flirten in de kroeg is voor sommige mensen al een behoorlijke uitdaging. Op datingapps is het ook heus niet altijd even makkelijk. Hoe pak je dat aan en hoe blijf je een beetje origineel als je met die hele leuke match aan het chatten bent? Hier 10 tips zodat jij straks die date regelt. Let’s go. ?

#1 Denk aan de openingszin

Wees niet bang om zelf het eerste bericht te sturen en steek hem positief in. Laat weten dat je het een leuke match vindt. Probeer origineel te zijn en iets uit zijn of haar profiel te gebruiken. Als hij heel lekker kan koken, kun je bijvoorbeeld vragen of hij de 2e date voor je gaat koken. Belangrijk dat je dit wel nuanceert door er bijvoorbeeld een knipoog achter te zetten. Zo geef je dus indirect aan dat je een drankje met hem/haar wil doen (1e date), of die 2e date er uiteindelijk écht van komt, dat zie je dan natuurlijk wel weer. Als je date slim is en het spel meespeelt, vraagt hij/zij wat je lievelingsgerecht is. Kat in het bakkie!

#2 Maak je berichten niet te lang en generiek

Soms krijg je weleens een bericht waarvan je weet dat deze persoon het naar elke nieuwe match stuurt en alleen de aanhef verandert. Doe dit niet. Lange berichten die generiek zijn en needy en niet origineel overkomen, daar hebben maar weinig mensen zin in. Het voelt ook onpersoonlijk.

#3 Gebruik humor

Ken jij iemand die het niet leuk vindt om te lachen? Dat dacht ik al. Veel mensen willen het liefste een partner met humor. Fijn als je tijdens het versturen van berichten, al snel merkt dat je hetzelfde gevoel voor humor hebt. Wees wel een beetje voorzichtig met grove humor, je kunt iemand zijn of reactie immers niet zien. Vooral grappen rondom maatschappelijke thema’s kunnen soms best weleens gevoelig liggen, misschien kun je daar beter even mee wachten. Maar als je samen moet lachen om een grap, dan heb je die date natuurlijk heel snel geregeld.

#4 Gebruik gifjes

Deze tip borduurt verder op de humor. Gebruik gifjes als je met elkaar aan het chatten bent. Met gifjes kun je jezelf, ook als je misschien niet zo goed weet hoe je hele scherpe grappen moet maken, toch op een geestige manier uitdrukken. Ook kun je op een laagdrempelige manier met elkaar flirten. Ideaal.

#5 Toon interesse en stel vragen

Net als bij een echt gesprek is het belangrijk dat je niet alleen bezig bent met wat jij verstuurt (of dus zegt), lees (luister) ook goed wat de ander stuurt. Let een beetje op of er een juiste balans is in het tonen van interesse in elkaar. Het is wel zo leuk (en aantrekkelijk) als iemand ook wat vragen aan jou stelt en andersom.

#6 Gebruik emoji’s 

Emoji’s kunnen natuurlijk goed helpen tijdens het flirten met die perfecte match, maarrr stuur er ook weer niet te veel. Een knipoog hier en daar is prima. Ga niet meteen strooien met hartjes, die bewaar je lekker voor later, als je helemaal verliefd bent. Zo behouden ze hun waarde.

#7 Wees vooral jezelf

Het is heel makkelijk om je te veel aan te gaan passen naar degene die jou berichten stuurt, maar uiteindelijk heeft dat geen zin. Je past bij elkaar of niet. Het kan zo maar zijn dat het er wel heel erg dik bovenop ligt dat iemand op zoek is naar spannend avontuurtje, daar moet jij natuurlijk ook wel zin in hebben. Luister naar jezelf. Belangrijk is dat je niet over je eigen grenzen heen gaat en je niet laat verleiden tot iets waar je misschien over twijfelt. Het versturen van een pikante foto bijvoorbeeld. Denk dus goed na of je ergens echt zin in hebt en zo ja, go for it.

#8 Hou het luchtig

Om een beetje te kunnen flirten moeten de onderwerpen niet te zwaar worden. Probeer heftige onderwerpen te vermijden en hou het luchtig. De serieuze dingen komen later wel toch?

#9 Wees geduldig

Geef iemand de ruimte om iets leuks terug te kunnen sturen, bombardeer diegene dus niet met een enorme reeks aan berichten waar allemaal op gereageerd moet worden. Geduld hebben loont. Natuurlijk moet het ook weer niet een week duren voordat je weer iets hoort. Dan ga je gewoon lekker door naar de volgende.

#10 Spreek zo snel mogelijk af

Online daten is heel vluchtig. Wacht niet te lang met afspreken als je een leuk gesprek hebt gehad. Dan verdwijnt het momentum en dat is zonde. Wees niet bang om het initiatief te nemen om de 1e date voor te stellen en kom er in het echt achter of je écht zo’n perfecte match bent. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *