Wat te doen op de eerste date?

Je hebt een leuke date gefixt via Tinder, Happn of Bumble. Maar wat moet je nou toch doen op zo’n eerste date? Eerst even in het kort wat we vooral níet gaan doen. We gaan niet naar de bioscoop, want dan kun je niet met elkaar praten en voor gebarentaal is het te donker. Nogal onhandig als je elkaar wil leren kennen.

Wat ook niet zo verstandig is, is om iets te gaan doen waar alleen de ander in uitblinkt. De kans om voor lul te staan, moet je immers zoveel mogelijk beperken. Prima om dingen buiten je comfortzone te doen, maar niet op een eerste date. Nog meer activiteiten die mensen (lees: vrouwen) over het algemeen niet graag op een eerste date willen doen: karten, golfen en een obstacle run. Dat lees je goed, er zijn mensen (lees: mannen) die het lef hebben als eerste date een obstacle run voor te stellen. Helemaal gek geworden. Ons niet bellen.

Gelukkig is het aanbod van leuke-dingen-om-te-doen groots. Hier komen 15 dingen die je kunt doen op een eerste date. Mocht je het dus allemaal niet meer weten, pak deze lijst er vooral bij en de mogelijkheden lijken weer eindeloos.

1. De kroeg in

Het meest voor de hand liggend – en misschien wel het meest relaxed – is samen een drankje doen. Benodigdheden: een locatie, wat drank en de rest gaat vaak vanzelf. Ideaal om elkaar te leren kennen. En de avond is nog jong, misschien loopt de avond wel uit op een wild en spannend avontuur. Heb je de volgende dag weer iets spannends te vertellen.

2. Bootje varen

Ideaal bij zomers weer. In grote steden kun je elektrische bootjes huren die je vrij makkelijk kunt besturen. Fles wijn of koude biertjes mee en lekker varen over de grachten. Zie je jezelf al zitten? Helemaal romantisch in het zonnetje.  

3. Wandelen in de natuur/op het strand

Altijd fijn om een wandeling in het bos te maken of om uit te waaien op het strand. Check van tevoren waar je onderweg wat kunt eten of drinken of neem iets mee. Wel alleen doen bij mooi weer, in de regen en kou wandelen is niet per se gezellig. Tenzij je elkaar warm wil houden natuurlijk.

4. Bij dat ene restaurant eten

Zijn jullie gek op uit eten gaan? Probeer dan samen dat restaurant waar je allebei nog nooit bent geweest. Kun je daarna altijd nog even de kroeg in voor een drankje en dan zie je wel waar de avond eindigt. Tip van de expert: bestel nooit een hamburger (dat eet zo lastig en ongemakkelijk) en bedenk van tevoren (voor jezelf) of je wil betalen of bijvoorbeeld wil splitten. Als de rekening komt, voorkom je op deze manier een ongemakkelijke, afwachtende situatie. 

5. Struinen in de dierentuin

Wat schept een betere band dan samen aapjes kijken in de dierentuin? Breng je innerchild weer tot leven en doe samen een rondje dierentuin. Er is genoeg om je samen over te verwonderen en er zijn dus precies 0 redenen om bang te zijn voor ongemakkelijke stiltes. 

6. Naar het museum

Genoeg toffe museums in Nederland. Voorlinden, het Next Museum of ga lekker naar het Stedelijk of het Rijks. Er zijn zoveel interessante museums, je kijkt er (samen) je ogen uit. 

7. Samen in de achtbaan in een pretpark

Ga samen de achtbaan in, deel een suikerspin en klets over van alles en nog wat in de droomvlucht. Tijdens zo’n dagje pretpark leer je elkaar toch op een heel andere manier kennen dan in de kroeg. Hartstikke leuk om eens te doen.

8. Picknicken

Bij mooi weer is het helemaal gezellig om samen te picknicken in het park. Er hangt toch net even wat meer romantiek omheen en je kunt afspreken allebei zelf wat snacks te maken of gewoon even snel een retourtje supermarkt te doen. 

9. Ontsnappen uit een escape room

De ideale date om erachter te komen of jullie een goed team zijn: duik een escaperoom in. In grote steden zijn ze alom vertegenwoordigd en je hebt ze in allerlei verschillende vormen, maten en thema’s. Kun je daarna altijd nog een drankje doen.

10. Glow in the dark midgetgolf

Midgetgolf is van zichzelf al heel gezellig, maar glow in the dark midgetgolf geeft net ff die extra touch voor een eerste date. Het is niet al te serieus: je hebt iets te doen en kunt elkaar toch goed leren kennen. Misschien is deze date wel die hole-in-one waar jij naar op zoek bent.

11. Wijn of bier proeven

Iedereen houdt van wijn of bier. Toch? Een wijn- of bierproeverij is daarom dus ook uitermate geschikt als activiteit voor een eerste date. Moeten we dit verder uitleggen? Neen. 

12. Een potje padelen

Padel is helemaal de sportieve hobby van dit moment. Leuk om samen te proberen. Met nadruk op proberen, je hebt natuurlijk geen zin om ingemaakt te worden door de Nederlands kampioen padel. 

13. Spelletjes doen

En dan geen manipulatieve, die komen later in de relatie wel. Grapje natuurlijk – eigenlijk geen grapje. Maar superleuk om spelletjes te doen. Denk aan plekken zoals de Ton Ton club bijvoorbeeld. Een café en speelparadijs voor volwassen. Bordspelletjes, computergames, ze hebben het er allemaal. Tegelijkertijd kun je ook lekker borrelen. Let the games begin, hier verveel je je geen minuut.

14. Op citytrip in eigen land

Wie zegt dat een citytrip pas een citytrip is als je een stad buiten onze landsgrenzen bezoekt? Ik niet. Je kunt ook gewoon een citytrip in Nederland doen. Voordelen: minder kosten, minder CO2-uitstoot en minder ver van huis als het absoluut geen match blijkt te zijn. Kies een plaats waar jullie allebei heen willen en ga lekker op expeditie in een andere stad. 

15. De halve (of hele) avond ongegeneerd zitten zoenen

Geen activiteit waar je nu per se meteen mee wil beginnen, maar verder absoluut een teken voor een geslaagde eerste date natuurlijk. En laten we wel wezen: we willen allemaal dat onze date zo eindigt. Hopelijk kan hij of zij het een beetje. Fingers crossed.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *