Red flags op datingapps

Je komt ze tijdens het swipen elke keer weer tegen: red flags. Redenen waarom je iemand dus niet per se zou moeten willen daten. Afknappers, of op z’n minst een waarschuwing dat je beter een beetje op je hoede kunt zijn. Veel mensen delen dezelfde red flags en ik heb ze verzameld in deze blog. Hier komen – in willekeurige volgorde – de 12 meest voorkomende red flags op datingapps.

1. Onscherpe foto’s of maar een enkele foto

Het is inmiddels 2022 en we hebben allemaal een camera op onze telefoon. Een paar redelijk uitziende foto’s regelen voor op je dating profiel is al een tijdje geen onmogelijke opgave. Toch lijken veel mensen hier nogal mee te struggelen. Nergens voor nodig. Vraag gewoon even aan die vriend(in) of hij een paar foto’s van je kunt maken. En probeer je er een beetje bij te ontspannen. Aan onduidelijke, vage foto’s heeft niemand iets en de kans dat jij iemand met dit soort foto’s naar rechts swiped is gewoon nihil.

2. Je krijgt midden in de nacht berichten

Een bericht om 3:45 ’s nachts met daarin de vraag wat je aan het doen bent. Wat dacht je van slapen? Deze man/vrouw is niet op zoek naar een serieuze relatie maar naar een booty call. Jij ook? Dan is het een match made in heaven natuurlijk. Zo niet, dan zou ik lekker unmatchen en verder zoeken. Bye!

3. Geen tekst in bio

Nu draait veel op datingapps om uiterlijk, maar dat betekent niet dat je helemaal niets over jezelf hoeft te vertellen op je profiel. Niet zo lui, kom op! Veel apps zijn zo gemaakt dat je vrij eenvoudig iets over jezelf kunt vertellen door interesses aan te vinken of bijvoorbeeld je politieke voorkeur aan te geven. Je mag best een beetje moeite doen voor een leuk profiel dus eigen inbreng wordt zeer gewaardeerd. Het zorgt ervoor dat je nadenkt over wie je bent, wat je wil en waar je zelf naar op zoek bent. En dat levert ook weer meer leuke dates op.

4. Lijst van wat hij/zij niet zoekt in een partner

Van die profielen waarop mensen heel weinig over zichzelf delen maar waar wel een enorme lijst te vinden is waarop staat waar ze niet naar op zoek zijn. Zo werkt het dus niet. Het komt negatief en nogal gefrustreerd over. “No drama” kom je veel tegen bij mannen. Wat betekent dit? Dat ze al snel iets ‘drama’ vinden en hier niet mee om kunnen gaan omdat ze in hun kinderlijke emoties zijn blijven hangen? Aan een relatie moet je werken, je komt altijd dingen tegen waarover je met elkaar zult moeten praten. Dat wordt lastig als je een partner hebt die daar niet toe in staat is en alles bestempeld als ‘drama’. Garantie voor drama in de relatie dus, met zo’n man.

5. Weet niet wat hij/zij wil

Van die nonchalante profielteksten of gesprekken waarbij het volstrekt onduidelijk blijft waar deze persoon precies naar op zoek is. Een relatie? Gewoon een leuke date? “Ik zie het allemaal wel”- is vaak het antwoord. Geen probleem om met deze persoon te daten maar altijd goed om jezelf een beetje in bescherming te nemen en niet meteen superverliefd te worden. Voor zo ver je dat laatste zelf in de hand hebt dan.

6. Alleen maar groepsfoto’s

We zitten niet op datingapps om ‘waar is Wally’ te spelen. Vergeet de groepsfoto’s en zorg er sowieso altijd voor dat de eerste foto er is van alleen jezelf. Niemand heeft zin om iemand elke keer tussen de groepsfoto’s te zoeken en het werkt ook niet mee dat die hele knappe vriend(in) naast je staat op dat festival. Leuk voor op de fotomuur in de wc, niet handig voor op datingapps.

7. Geen interesse in politiek

Mensen die dit in hun profiel hebben staan komen over alsof ze niet heel erg betrokken zijn bij wat er in de maatschappij en de wereld gebeurt. Eigenlijk best vreemd en het klinkt weinig empathisch. Als je zelf wel bezig bent met maatschappelijke thema’s en niet bang bent om je uit te spreken over racisme en het klimaat, dan moet je jezelf misschien afvragen of je wel met iemand wil daten die vooral in zijn of haar eigen bubbel leeft.

8. Te veel gymselfies

Belangrijk bericht voor alle mannen op de hele wereld en ver daarbuiten: doe gewoon maar niet. Hoe komt het toch dat dit type man denkt dat vrouwen een alfa man willen die – in een verwassen en vaak iets te kleine tanktop – de hele dag z’n biceps staat op te pompen in de gym? Zit het in de shakes die ze drinken? Het is leuker als mensen meerdere kanten van zichzelf laten zien, nogal saai als het hele leven om fitnessen of crossfit draait.

9. Er staat ‘discreet’ in het profiel

Oftewel: meneer of mevrouw zit in een relatie. Snel wegwezen want dit klinkt messy en we willen niet messy. Komt alleen maar narigheid van. Genoeg leuke andere dates die wél echt vrijgezel zijn.

10. Binnen no time word je ‘schatje’ of ‘babe’ genoemd

Leuk geprobeerd maar kan het iets minder? Om nou meteen tijdens de 1e avond chatten iemand een schatje of babe te noemen? Dit betekent dat deze persoon dit waarschijnlijk bij iedereen doet en dat zorgt ervoor dat die koosnaampjes niet zo heel veel betekenen en vooral een middel zijn om je in te palmen. Maar jij bent slim en trapt daar natuurlijk mooi niet in.

11. Het hele profiel draait om spiritualiteit en zelfontwikkeling

Prima om aan zelfontwikkeling te doen maar sommige mensen gaan wel heel erg ver en zoeken constant naar manieren (en regels) om alles in hun leven te kunnen verklaren en beïnvloeden. Elke ochtend om 5 uur opstaan voor een meditatie en koude douche, een helweek, cacao ceremonies, ecstatic dansen – je kunt het zo gek allemaal niet bedenken. Als jij jezelf hierin kunt vinden: go for it. Maar soms is het ook gewoon lekker om iets te laten zijn. Heb je een kutdag? Kan gebeuren, dat hoort er nu eenmaal bij. Niet alles hoeft weg gedanst te worden en een keer uitslapen kan eigenlijk ook best ontspannen zijn. Zeker als je naast bij die leuke date blijft slapen.

12. Je wordt gelijk op date gevraagd

Na nog geen 10 minuten stelt je match al voor af te spreken. Een beetje snel wel: je hebt nog niet eens bepaald of je hem of haar wel interessant genoeg vindt. Niemand is van het wekenlang appen, maar wel zo fijn iets meer te weten over deze persoon. Dan kun je altijd nog besluiten met hem af te spreken. Laat je dus niet onder druk zetten door iemand die misschien wel zoveel mogelijk dates aan het verzamelen is. En als hij meteen zijn interesse verliest omdat je niet meteen af wil spreken? Thank you, next.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *